Menu

Wado Karate: Een beoefening van het lichaam en de geest

Karate is een unieke vechtsport met verschillende stijlen, waaronder Wado Karate. Deze stijl onderscheidt zich door de nadruk op snelheid, beweging en techniek. Waarom is het een geweldige keuze is voor zowel beginners als gevorderde Karateka’s ? En waarom zou je een keer mee moeten doen bij Evolution Sport? Lees dan snel door!

Afweren en ontwijken

Wado Karate is gebaseerd op de principes van Aikido en richt zich op het ontwijken en afweren van aanvallen in plaats van het rechtstreeks tegenhouden ervan. Hierdoor is Wado Karate een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een stijl die gericht is op zelfverdediging. Bij Evolution Sport kun je onder professionele begeleiding leren hoe je jezelf kunt verdedigen met verschillende technieken.

Coördinatie, snelheid en precisie

Snelheid en precisie

Snelheid en precisie zijn ook een focus van Wado Karate. Dit maakt het een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een intensieve work-out om hun reflexen en coördinatie te versterken. Daarnaast is deze focus ook goed voor degenen die op zoek zijn naar een karate stijl gericht op strakke technische uitvoering. Bij Evolution Sport kun je deze precisie en snelheid tijdens de les verder ontwikkelen.

Moderne toepassingen

Wado Karate een veelzijdige stijl die zich richt op zowel traditionele technieken als moderne toepassingen. Bij Evolution Sport leggen we de focus op praktische toepassing van de technische technieken. Oefenen van bunkai uit kata’s en veel aandacht aan sparren. Daarbij besteden we ook extra aandacht een realitsche en gemakkelijke vormen van zelfverdedigingen buiten de traditionele oefeningen om.

Wado Karate: een beoefening van het lichaam en de geest

Geest, Lichaam en Ziel

Wado Karate baseert zich op het ontwikkelen van de geest, lichaam en ziel. Naast het fysiek fit worden bouw je ook belangrijke karakter eigenschappen op zoals discipline, zelfvertrouwen en respect. Dit maakt het een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een vechtsport die hen helpt om zichzelf fysiek en mentaal te verbeteren. Bij Evolution Sport staat deze persoonlijke groei centraal tijdens onze lessen.

Wado Karate bij Evolution Sport

Wado Karate is een dus unieke vorm van Karate die zich onderscheidt van andere stijlen door de nadruk op ontwijkingen, snelheid en techniek. Het is een geweldige keuze voor zowel beginners als gevorderde Karateka’s die op zoek zijn naar een karate stijl die gericht is op zelfverdediging, veelzijdigheid en persoonlijke groei. Je ontwikkelt het lichaam en de ziel, met complete trainingen voor iedereen die op zoek is naar een vechtsport om zichzelf fysiek en mentaal te verbeteren. Ben je geinspireerd geraakt, dan is Wado Karate bij Evolution Sport de juiste keuze voor jou. Schrijf je in voor een proefles en doe een keer gratis mee!

Meld je aan voor een GRATIS Proefles!
Deel deze pagina