Menu

Taekwon-Do

De rode draad in al onze trainingen

Onze lessen in zelfverdediging zijn altijd gefocust op de onderdelen Fitness, Weerbaarheid en Mentale Kracht. Al onze deelnemers halen hier veel voldoening uit en merken al na een paar lessen het verschil. Door de open, maar respectvolle manier van omgang, hangt er een plezierige en ongedwongen sfeer tijdens de trainingen.

Taekwon-Do Kids

Het Taekwon-Do Kids development programma is het officiële jeugdprogramma van de Internationale Taekwon-Do Federatie (ITF). Het is de basistraining voor kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar die bij ons met Taekwon-Do starten en behandelt de ontwikkeling van vaardigheden zoals fitness en gezondheid, samenwerken, verantwoordelijkheid en gevaarherkenning. Daarnaast worden ook de basis zelfverdedigingstechnieken van Taekwon-Do aangeleerd.

Taekwon-Do (ITF)

Taekwon-Do betekent ‘de weg van de voet en de vuist’, is een veelzijdige Koreaanse krijgskunst, een dynamische sportieve uitdaging en een effectief zelfverdedigingssysteem. De Internationale Taekwon-Do Federatie (ITF) is de wereldbond, welke de traditionele uitvoering van het omvangrijke curriculum bewaakt.

Taekwon-Do wordt beoefend
op de volgende vier manieren

  • als wedstrijdsport
  • als krijgskunst
  • als manier van leven
  • als instrument voor
    sociale ontwikkeling

Lesdagen, -tijden en -groepen

Sportlocatie: Gymzaal Montessorischool Steigereiland, Amsterdam IJburg

Dinsdag of Donderdag16:00 uur – 17:00 uurTKD Kids (4-6 jaar)
Dinsdag of Donderdag17:00 uur – 18:00 uurTaekwon-Do (7-9 jaar)
Dinsdag én Donderdag18:00 uur – 19:00 uurTaekwon-Do (10+ jaar)
Dinsdag én Donderdag20:00 uur – 21:00 uurKorean Kickboxing (14+ jaar)

Instromen kan altijd, dus meld je vandaag nog aan!

Deel deze pagina