Menu

Karate-do

De rode draad in al onze trainingen

Onze lessen in zelfverdediging zijn altijd gefocust op de onderdelen Fitness, Weerbaarheid en Mentale Kracht. Al onze deelnemers halen hier veel voldoening uit en merken al na een paar lessen het verschil. Door de open, maar respectvolle manier van omgang, hangt er plezierige en ongedwongen sfeer tijdens de trainingen.

Kids Karate

Het Kids Karate programma is de basistraining voor kinderen in de leeftijd van 4-9 jaar die bij ons met Karate-do starten. Tijdens de trainingen leren kinderen zichzelf spelenderwijs te beschermen in de omgang met pestkoppen, goede- en slechte geheimen en gevaarlijke situaties. Daarnaast worden ook de basis zelfverdedigingstechnieken van Karate-do aangeleerd.

Karate-do (Wado)

Karate-Do betekent: ‘de weg van de lege hand’ en Wado betekent: ‘de weg van de harmonie’. Traditioneel Wado Karate-do streeft naar harmonie tussen lichaam en geest door middel van oude krijgskunst oefeningen, waarin zelfverdediging, filosofie en lichaamskunst gecombineerd worden. Niet alleen het bereiken van bepaalde fysieke einddoelen, maar juist het leerproces, met andere woorden: de weg, staat centraal en kan een intense persoonlijke ervaring worden (denk ondermeer aan het ontwikkelen van intuïtie, concentratie, weerbaarheid, zelfdiscipline en respect). Fysieke aanleg is van ondergeschikt belang. Daarom is traditioneel Wado Karate-do geschikt voor iedereen.

Karate-do kan beoefend worden:

  • als een krijgskunst
  • voor persoonlijke ontwikkeling
  • voor zelfverdediging
  • als wedstrijdsport

Lesdagen, -tijden en groepen

Sportlocatie: Gymzaal Kortvoort, Amsterdam Zuidoost

Maandag18:00 uur – 19:00 uurKarate-do (10+ jaar)
Woensdag16:00 uur – 17:00 uurKids Karate (4-6 jaar)
17:00 uur – 18:00 uurKids Karate (7 – 9 jaar)
18:00 uur – 19:00 uurKarate-do (10+ jaar)

Instromen kan altijd, dus meld je vandaag nog aan!

Deel deze pagina