Menu

Scheidsrechterscursus ITF Nederland

>> Geschreven door Felix | Geplaatst door Steve | Taekwon-Do >>

Afgelopen zondag 22 januari 2023 heeft de Wedstrijd- & Scheidsrechter Commissie (W.S.C.) van onze Taekwon-Do bond (ITF Nederland) weer een scheidsrechterscursus georganiseerd voor de voor de scheidsrechters licenties D, C en B. 

De scheidsrechterscursussen worden gegeven door de WSC commissieleden Sabum Graziella Idili, Sabum Rory de Vries, BooSabum Audrey Jacobs en BooSabum Marissa de Koning.

Een voorwaarde voor het zwarte band examen is dat je in het bezit moet zijn van de D-licentie, dus heb ik me opgegeven voor de cursus. Hieronder een kort verslag.

Tijdens de scheidsrechterscursus heb ik Taekwon-Do in een nieuw licht gezien. Ik heb zelf nooit deelgenomen aan wedstrijden, dus alles was nieuw voor mij. Door de duidelijke uitleg heb ik nu wel een veel betere kijk over het scheidsen tijdens Taekwon-Do wedstrijden.

We gingen kleine wedstrijden simuleren om zo de theorie toe te passen. Zelf leer ik beter in de praktijk dus vond ik dat gedeelte van de cursus leuker.

Het was interessant om met anderen te trainen. Ik zie verschil tussen de clubs en hoe zij Taekwon-Do trainen. Vooral de uitspraak van de benamingen en termen viel mij op.

Al met al vond ik het een leuke en leerzame ervaring en heb ik nu meer inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het goed en vooral eerlijk leiden van Taekwon-Do wedstrijden

Nu nog praktijk ervaring opdoen tijdens twee stages op Taekwon-Do wedstrijden. Maar daarover een andere keer meer 🙂

Deel deze pagina