Menu

LTC ITF Taekwon-Do

>> Geplaatst door Steve | Taekwon-Do >>

Op zondag 23 oktober 2022 heeft onze Taekwon-Do Bond ITF Nederland voor de tweede keer dit jaar een Landelijke Technische Cursus georganiseerd voor 2de Gup (rode band) en hoger. In Sporthal Helsdingen in Vianen hebben vrijwel honderd deelnemers, onder leiding van de Commissie Techniek en Opleiding les gekregen in o.a. tul, stap sparring, correcte uitvoering van diverse technieken en de trainingsgeheimen van ITF Taekwon-Do. Hieronder kun je lezen hoe drie van onze leden deze cursus hebben ervaren.

Ik vond de LTC is erg leerzaam. Vooral de oefeningen tijdens de warming-up waren erg interessant. Er is bijvoorbeeld een oefening gedaan waarbij je op de grond ligt en je je benen laat zweven boven de grond. Iemand anders plaatst zijn benen buiten de jouwe en probeert jouw benen dan dicht te duwen, terwijl je je benen weer naar buiten duwt. Dat was best zwaar. Wat ik ook goed vond was dat toen we tuls oefenden en je begreep iets niet, dat de instructeurs je dan direct komen helpen en je tips geven hoe je het beter zou kunnen doen. ~ Brentley | Rode band ~

Ik vond de LTC erg leerzaam en interessant. Ik vond het omgaan met de leerlingen en trainers van andere clubs erg leuk, omdat je dan ook jezelf aan anderen kan meten. De warming up was erg uniek en energiek, omdat het allemaal onbekende oefeningen waren.
De uitleg van tuls was ook erg duidelijk. Je kon altijd vragen stellen en je werd direct geholpen. Het oefenen van bewegingen uit de tuls op een kussen liet goed zien hoe je de beweging in de praktijk uitvoert.
Het meest fascinerende vond ik de one step oefeningen en hoe creatief je daar mee mag zijn. De ready stance staat namelijk niet vast en dat had ik zelf nooit bedacht. ~ Felix | Rood/zwarte band ~

Het was zeer leerzaam. Voornamelijk de oefeningen tijdens de warming up waren heel creatief en dynamisch. Deze kunnen we binnen onze eigen lessen ook gebruiken en ga ik zelf ook toepassen in mijn eigen osteopathie praktijk. Er was bijvoorbeeld een oefening waarin je in een split van het ene been naar het andere been moest; daar zakte je dan in een psoas rek, waarna je weer terug omhoog moest zonder je handen te gebruiken. Dit vraagt om Range Of Motion en kracht van de heup.
Er werd veel nadruk gelegd op de technieken in de tuls. Het was goed om de juiste uitvoeringen weer eens te herhalen. Er waren dan ook sommige standen/houdingen die ik blijkbaar niet juist heb opgeslagen. De belangrijkste was de gereedstand voor de yop chagi. Op een gegeven moment waren de details voor mij wel iets teveel.
Het was voor mij ook een goede ervaring om een keer tussen veel hoge banders te staan, te zien hoe andere er “staan”. Zowel fysiek als mentaal. Hoe “staan” zwarte banders erbij? Zie ik mijzelf daar ook al staan?
Al om al een goede ervaring. ~ Wes | Rood/zwarte band ~

Heb je nou zelf ook altijd al interesse gehad in zelfverdediging of vechtsport (voor jezelf, of voor je kind), meld je dan nu aan voor een gratis proefles!

Deel deze pagina