Menu

Kickboksen vs Muay Thai

Binnen de vechtsportwereld heb je twee hele beroemde sporten: Kickboksen en Muay Thai. Allebei hele beroemde vechtsporten die enorm veel gebruikt zijn en veel successen hebben gehad. Maar waarin verschillen deze twee varianten van elkaar? Dat lees je hier verder.

Geschiedenis

Het eerste verschil tussen de twee vechtsporten is dat kickboksen recenter is ontwikkeld. Het was namelijk een Japanse zakenman, Osamu Noguchi, die omstreeks 1950 zijn aandacht op Muay Thai richtte en kort daarna de kunst van het kickboksen bedacht. Nadat kickboksen wereldberoemd werd, zijn verschillende interpertraties en varianten van kickboksen ontwikkeld. Bij onze club, Evolution Sports, leren we kickboksen in de vorm van Korean Kickboxing (KKB).

Muay Thai daarentegen is een traditionele vechtsport die bijna honderd jaar geleden is ontstaan. Het werd ontwikkeld als een vorm van close-combat-sport, waarbij het hele lichaam als een soort wapen werd gebruikt. De kunstvorm is inmiddels ook zeer beroemd in verschillende Amerikaanse landen.

Contactpunten

Het tweede grote verschil tussen de twee vechtsporten zit in het aantal contactpunten tijdens het vechten. Bij kickboksen zijn het er zes(handen, knieën en benen), terwijl het bij Muay Thai acht zijn (handen, benen, ellebogen en knieën). Dit zorgt ervoor dat het bij Muay Thai is toegestaan dat elleboog technieken worden gebruikt en bij kickboksen niet.

Strategieën

Op het gebied van training hebben beide disciplines verschillende strategieën voor hun krijgers. Kickboxers richten zich meestal op het vergroten van geduld, en het versterken van hun trappen en trappen. Deze aspecten worden ook bij Evolution Sports geleerd. Muay Thai, aan de andere kant, is gericht op het verbeteren van de effectiviteit van aanvallen, ook al zijn ze gewend om fysiek sterk te zijn en meer uithoudingsvermogen te hebben.

Wil je meer leren over kickboksen, karate en/of taekwon-do, schrijf je dan in voor een gratis proefles!

Deel deze pagina