Menu

Karate Dutch Open For Youth 2022

>> Geplaatst door Pim | Karate >>

Op 8 en 9 Oktober 2022 werd er in het TopsportCentrum Almere een officiële Karate wedstrijd georganiseerd door de KBN voor karateka’s tussen de 5 en 20 jaar. Tijdens deze tweedaagse wedstrijd kon er met zowel Kata (stijlvormen) als Kumite (sparren) worden deelgenomen.

Een aantal karateka’s van onze club waren ook aanwezig als kijker en supporter. Het was een goeie mix van verschillende Karate stijlen en voor iedereen een kans om ook live te zien wat Karate zo bijzonder maakt.

Voor het begin van de wedstrijden groeten de deelnemers en de scheidsrechters elkaar.

Kata

Tijdens de Kata wedstrijden was het vooral leuk te zien hoe de verschillende Karate stijlen hun eigen specifieke uitvoeringen hebben. Een Kata is een vastgestelde oefening waarbij je een denkbeeldig gevecht uitvoert met verschillende tegenstanders. Hiermee laat je o.a. beheersing en coördinatie van technieken zien, op een strakke, krachtige en mooie manier. Elke deelnemer deed dan ook een Kata binnen zijn/haar eigen stijl, waarvoor een wedstrijdlijst was samengesteld van maar liefst 113 Kata’s!

Prachtige Mawashi geri naar het hoofd!

Kumite

De Kumite wedstrijden (sparren) waren ontzettend spannend. De wedstrijdregels, het punten scoring systeem, de 5 scheidsrechters en natuurlijk het aanwezige publiek, zorgde zeker voor een extra gespannen sfeer, waarbij je soms duidelijk het verschil kon zien tussen de ervaren en opkomende wedstrijdvechters.

Aspecten waar dit verschil het meest in naar voren kwam, waren met name; het houden van de juiste afstand, de snellere reacties op mogelijke scoringskansen en slim gebruik maken van de balansverstoring van je tegenstander. Allemaal key punten die het verschil kunnen uitmaken voor de winst of verlies van een partij. Naar mate de hogere leeftijds- en gewichtsklassen aan de beurt kwamen, werd de sfeer in de zaal ook merkbaar anders. De jeugdleden van onze Karateschool die ook mee waren, raakten dan ook erg geïnspireerd en hadden zelf ook meteen weer zin om te sparren!

Hieronder een highlight van een goed uitgevoerde beenveeg met afrondende stoot, goed voor maar liefst 3 punten!

Beenveeg met stoot voor de driepunter!

Ook in onze trainingen weer hard aan de bak!

Extra gemotiveerd van dit leuke event gaan we natuurlijk ook in onze trainingen weer hard aan de bak! Sparren is een belangrijk onderdeel van Karate, maar naast het wedstrijdsparren onderzoeken wij bij onze club ook hoe het inzetbaar is als vorm van echte zelfverdediging.

Spreekt het bovenstaande jou ook aan, kom dan zeker een keer met ons meetrainen. Onze Karate trainingen zijn veilig en je kan er bij ons op ieder niveau en/of leeftijd mee starten voor de ontwikkeling van o.a. fitness, weerbaarheid en mentale kracht. Meld je maar aan voor een gratis proefles en ervaar het zelf!

Klik nu hier om je aan te melden voor een GRATIS proefles!
Deel deze pagina