Menu

Het verhaal achter de oorsprong en geschiedenis van karate

Karate is een oude krijgskunst die zijn oorsprong vindt in Okinawa, een eiland ten zuiden van Japan. Hoewel de precieze oorsprong van karate onzeker is, heeft het wortels in de Chinese vechtkunst.

Invloeden uit andere kunsten

De geschiedenis van karate gaat terug tot de 14e eeuw, toen het eiland Okinawa een onafhankelijk koninkrijk was. Tijdens deze periode waren wapens verboden en ontwikkelden de bewoners van Okinawa een unieke vechtkunst die ze “te” noemden, wat betekent “hand” in het Chinees.

In de 17e eeuw, tijdens de heerschappij van de Satsuma-clan in Japan, werden wapens opnieuw verboden en werd de beoefening van krijgskunsten beperkt. Dit dwong de bewoners van Okinawa om hun vechtkunst te ontwikkelen om te overleven. Elementen van de inheemse te-techniek zijn met technieken uit andere vechtkunsten, zoals kempo en Chinese kungfu, samengevoegt om een ​​meer verfijnde en effectieve vechtkunst te maken. Deze combinatie werd bekend als karate.

Dojo in Okinawa, de geboorteplaats van Karate

Modernisering

In de late 19e eeuw begon karate zich te verspreiden naar Japan en de rest van de wereld. Verschillende meesters van de kunst reisden naar Japan en introduceerden het aan de bevolking. In 1922 is de eerste openbare demonstratie van karate gehouden in Tokio en dit leidde tot de oprichting van de Japanse Karate Association in 1949.

Sindsdien is karate uitgegroeid tot een populaire sport over de hele wereld, met miljoenen beoefenaars in meer dan 190 landen. Karate is nu een Olympische sport en zal debuteren op de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo.

Karate bij Evolution Sports

Hironori Otsuka, grondlegger van Wado Karate

De karatestijl Wado, de stijl die we bij Evolution Sports beoefenenen, werd ontwikkeld door Hironori Otsuka in de jaren 1930.

Karate is niet alleen een vechtkunst, maar ook een manier van leven. Het leert beoefenaars niet alleen zelfverdedigingstechnieken, maar ook discipline, respect en zelfbeheersing. Karate heeft de tand des tijds doorstaan ​​en blijft een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur en geschiedenis.

Kortom, de geschiedenis van karate is een fascinerend verhaal dat teruggaat tot de 14e eeuw. Het heeft zich ontwikkeld van een inheemse vechtkunst tot een wereldwijd fenomeen en blijft een belangrijke sport en manier van leven voor beoefenaars over de hele wereld. Heeft dit je nieuwsgierig gemaakt naar karate, dan nodigen we je graag uit om een proefles te volgen bij Evolution Sports. Karate is een sport die geschikt is voor mensen van alle leeftijden, dus aarzel niet om het uit te proberen en te ontdekken wat het voor jou kan betekenen.

Schrijf je nu in voor een gratis proefles!
Deel deze pagina