Menu

Een overzicht van verschillende stijlen van karate

Karate is een vechtsport die uit Japan komt en wereldwijd beoefend wordt. Er zijn veel verschillende stijlen van karate, elk met hun eigen unieke kenmerken en geschiedenis. In deze blogpost geven we een overzicht van enkele van de meest populaire stijlen van karate.

Gichin Funakoshi Sensei

Shotokan Karate

Shotokan karate is een van de meest populaire stijlen van karate en wordt wereldwijd beoefend. Het werd ontwikkeld door Gichin Funakoshi in de vroege jaren 1900 en is gebaseerd op technieken uit Okinawa en Japan. Shotokan karate legt de nadruk op krachtige stoten en trappen, evenals kata (stijloefeningen) en kumite (sparren).

Chojun Miyagi Sensei

Goju-ryu Karate

Goju-ryu karate werd in de jaren 1930 ontwikkeld door Chojun Miyagi. Het is een stijl die bekend staat om zijn gebruik van hoekige bewegingen en cirkelvormige bewegingen. Goju-ryu karate legt ook de nadruk op ademhalingsoefeningen en de ontwikkeling van fysieke en mentale kracht.

Hironori Otsuka Sensei

Wado-ryu Karate

Wado-ryu karate werd ontwikkeld door Hironori Otsuka in de jaren 1930 en is een stijl die zowel karate-technieken als principes uit de Japanse vechtkunst Jujutsu combineert. De stijl legt de nadruk op snelle bewegingen en verplaatsingen, evenals controle over het lichaam en geest. Wado is de stijl die bij Evolution Sports wordt getrained en aangeboden.

Masutatsu Oyama Sensei

Kyokushin Karate

Kyokushin karate is een stijl die werd ontwikkeld door Masutatsu Oyama in de jaren 1950. Het is bekend om zijn gebruik van full-contact sparring en zware stoten en trappen. Kyokushin karate legt ook de nadruk op fysieke kracht en uithoudingsvermogen, en stelt vaak hoge eisen aan de trainingsintensiteit.

Kenwa Mabuni Sensei

Shito-ryu Karate

Shito-ryu karate werd ontwikkeld door Kenwa Mabuni in de jaren 1920 en combineert technieken en principes uit verschillende karate-stijlen, waaronder Shotokan en Goju-ryu. De stijl legt de nadruk op precisie en techniek, evenals kata en kumite.Karate bij Evolution Sports

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele stijlen van karate die er zijn. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen kenmerken en geschiedenis, en het is aan jou om te bepalen welke stijl het beste bij jou past. Als je geïnteresseerd bent in het beoefenen van karate, nodig ik je uit om meer te leren over deze verschillende stijlen en een proefles bij te wonen bij Evolution Sports om te ontdekken of Wado het beste bij jou past.

Schrijf je in voor een gratis proefles!
Deel deze pagina