Menu

De voordelen van stretchen

Stretchen is een methode om lenigheid te bevorderen of te onderhouden. Binnen vechtsport is het een gegeven dat goede lenigheid onder andere helpt met je prestaties. Maar waarom nou stretchen?

1. Voorkomen van spierpijn

Spierpijn vindt plaats vaak een tot twee dagen na intensieve fysieke inspanning. Door te stretchen maak je jouw spieren lang waardoor er betere doorbloeding en meer zuurstof door je spier gaat. Dit zorgt voor een beter herstel van je spieren.

2. Spierrelaxatie

Minder spierpijn zorgt er vervolgens voor dat je spieren een stuk beweeglijker zijn. De functie van je spieren verloopt soepeler.

3. Blessurepreventie

Door vooraf aan intensieve fysieke inspanning goed te stretchen verklein je de kans op blessures. Doordat je spieren soepeler kunnen bewegen zijn deze meer in staat verschillende bewegingen te maken, zowel snelle als langzame bewegingen.

4. Revalidatie

Wanneer je een blessure bent opgelopen kan het lastig zijn om weer naar je volledige potentie toe te werken. Een van de redenen waarom dit lastig kan zijn is dat bepaalde spiergroepen door minder inspanning vast komen te zitten. Stijve spieren kunnen ook ontstaan wanneer een gedeelte van je lichaam voor de blessure wilt compenseren. Wanneer je deze spieren stretched kun je jouw revalidatieproces verbeteren en versnellen.

5. Prestatieverbetering

En niet te vergeten. Hoe leniger je spieren zijn, hoe beter je bepaalde technieken kunt uitvoeren. Denk aan hoge trappen, gedraaide trappen of langere stoten.

Bij Evolution Sports doen we veel aan blessurepreventie. Wil jij ook veilig en zonder interrupties blijven sporten, meld je dan vandaag nog aan voor een Gratis Proefles!

Deel deze pagina