Menu

De beste gevechten van Khabib Nurmagomedov

Op zaterdag 24 oktober heeft Khabib ‘The Eagle’ Nurmagomedov z’n laatste wedstrijd gevochten tegen Justin Gaethje. Die heeft hij, net zoals z’n 28 vorige gevechten, dominant gewonnen door Gaethje in de tweede ronde tot een tap te forceren. In dit artikel, blikken we terug op Khabib’s 3 beste gevechten in z’n dominante carriére.

20 januari 2012 – Khabib vs. Kamal Shalorus

Khabib versloeg zijn eerste tegenstander in de UFC op zijn klassieke manier – hij bracht zijn tegenstander tegen de grond, sloeg hem daar neer en dwong het op te geven met een pijnlijke onderwerping. Shalorus probeerde tevergeefs bij Khabib weg te kruipen, maar al zijn inspanningen waren tevergeefs. Toen hij Khabib de rug toekeerde, greep de Rus hem onmiddellijk onder zijn nek en wurgde zijn tegenstander.

12 november 2016 – Khabib vs. Michael Johnson

De volgende tegenstander van Khabib was de Amerikaan Michael Johnson, op wie ‘The Eagle’ in het bijzonder liet zien dat hij in staat was om pijnlijke technieken uit te voeren. In de derde ronde hield Johnson alleen vast aan zijn geest en wilskrachtige kwaliteiten. In de twee voorgaande rondes was hij volledig uitgeput door de meedogenloze druk van Nurmagomedov, die hem meedogenloos op de grond gooide en hem met ellebogen sloeg.

Aanvankelijk toonde de Russische jager aan dat hij superieur was aan de Amerikaan op zijn benen, landde een aantal precieze treffers en bracht in anderhalve minuut Johnson naar de grond, waar hij zijn tegenstander bij de kooi vernietigde. Deze techniek wordt gevreesd door alle tegenstanders van Khabib, omdat het als zijn kenmerkende zet wordt beschouwd.

Nurmagomedov had de controle over zijn tegenstander met zowel handen als voeten en voerde zijn aanvallen uit, terwijl hij tegelijkertijd met hem sprak en Johnson overhaalde zich over te geven. De Amerikaan weigerde op te geven, zelfs nadat ‘The Eagle’ een positie bovenaan had ingenomen en zijn tegenstander meedogenloos begon te slaan. Maar de scheidsrechter greep in toen Khabib zijn positie veranderde om de ‘Kimura’ (genoemd naar de legendarische Japanse judoka en professionele worstelaar Masahiko Kimora) toe te passen om het schoudergewricht van zijn tegenstander te breken.

6 oktober 2018 –  Khabib vs. Conor McGregor

Nou, de meest vermakelijke en resonerende uitvoering van Khabib is zijn gevecht met de beruchte Conor McGregor.

De ontknoping van hun gevecht kwam in de vierde ronde, toen Nurmagomedov met succes de benen van zijn tegenstander haalde, waarna hij, na een reeks slagen, meesterlijk werkte om zijn positie te verbeteren. Eerst probeerde ‘The Eagle’ van achteren voor een choke te gaan en toen deze beweging niet werkte, paste hij een andere toe, ging achter de rug en sloeg een strak slot om de nek van de Ier.

Het was duidelijk aan de manier waarop Khabib handelde aan het einde van het gevecht dat er een persoonlijke vijandigheid was tussen de rivalen. Nurmagomedov klemde zich met felle stijfheid op Conors kaak en uiteindelijk, slechts enkele seconden later, werd McGregor gedwongen om de Rus op de hand te tikken, wat aangeeft dat hij zich had overgegeven.

De scheidsrechter, die dicht bij de tegenstanders stond, begon ze onmiddellijk uit elkaar te halen, maar Khabib leek de grip niet te willen verwijderen. En daarna begonnen de bekende evenementen met ‘The Eagle’ die uit de kooi sprong en betrokken raakte bij een massale vechtpartij zowel in de achthoek als in het auditorium.


Vond je dit artikel leuk en wil je meer leren over zelfverdediging, schrijf je dan met de knop hieronder in voor een gratis proefles!

Deel deze pagina