Menu

Coronavirus

Corona Update 24-02-2021

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft het kabinet een “Voorzichtige Versoepeling” aangekondigd. Voor de sport komt het in grote lijnen op het volgende neer:

 • Sinds dinsdag 15 december 2020 geldt dat sporten in een binnenruimte niet is toegestaan.
 • Vanaf 3 maart 2021 mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in teamverband sporten, zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen.
 • Vanaf 3 maart 2021 mag iedereen vanaf 27 jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

(zie ook: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland)

Vanwege het maatschappelijk belang is de keuze gemaakt om ‘weloverwogen en beperkt’ iets meer risico te nemen. Echter, meer contactmomenten, betekend per definitie ook meer besmettingen. Rekening houdend met de verwachtte derde golf (gerelateerd aan de Engelse- en Zuid Afrikaanse variant), is het dus extra belangrijk geworden om ons aan de basis veiligheidsregels te houden.

(zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/basisregels)

Buiten sporten is naast de Online trainingen nu ook voor ons weer een optie geworden. Naar verwachting zullen de verschillende Corona varianten en de maatschappelijke Corona moeheid als belangrijkste factoren voor de derde golf gaan gelden. Om zo veilig mogelijk buiten te kunnen sporten, zullen wij gezamenlijk de volgende maatregelen in acht nemen.

1. Besmettingsgevaar

 • Via try-out trainingen zullen wij de buitentrainingen voor leden t/m 26 jaar gefaseerd inplannen.
 • Voor de leden van 27 jaar en ouder worden de online trainingen gehandhaafd. Indien gewenst kunnen zij – in groepjes van twee én op 1,5 meter afstand – ook deelnemen aan de buitentrainingen.
 • Bij (geringe) klachten van hoesten en niezen, verkoudheid, koorts, benauwdheid, verminderde reuk en smaak, zonder uitzondering niet komen sporten! Meld jezelf of je kind tijdig af via de groepsapp (minimaal 2 uur vooraf).
 • Overige maatregelen: Geen groepvorming voorafgaande aan de training, was / ontsmet je handen, hoest of nies in je elleboog, neem je eigen materialen mee, clubmateriaal na gebruik reinigen met alcohol, vier geen overwinningen met high fives, of omhelzing en ga na de training ook weer direct naar huis.

2. Weersomstandigheden

 • Op de dagen van de ingeplande buitentrainingen, zullen we een “Go” or “No go” moment hebben. Dat houdt in dat we om 15:00 uur via de groepsapp laten weten of de training buiten of online zal plaatsvinden.

3. Daglicht

 • Vanwege de wintertijd moeten we t.a.v. de buitentrainingen rekening houden met het daglicht. Om die reden zullen sommige buitentrainingen vroeger starten. 

Corona Update 14-12-2020

Vanwege de zeer grote stijging in het aantal besmettingen zat het er helaas aan te komen. Vanaf 00:00 uur vanavond zitten we weer in een totale lockdown en wel voor 5 weken.

Kerst en Oud op Nieuw staan voor deur, dus we wensen iedereen nu alvast Fijne Feestdagen toe. Deze periode is er ook altijd al een van bezinning geweest en we zullen dit jaar dan ook vast verenigd zijn in dezelfde gedachte. Doe elkaar dus een plezier, neem geen risico’s en hou vol!

Wij gaan ons nog beraden wat we in de twee weken – van 4 t/m 19 januari – aan alternatieve trainingen gaan aanbieden. Er zijn al flink wat initiatieven ontplooid, waar we afhankelijk van de behoefte een keuze uit zullen maken.

Stay Strong, Stay Healthy en we kijken er naar uit de draad weer gauw op te pakken!

Corona Update 19-11-2020

Naar aanleiding van de daling in het aantal besmettingen heeft het kabinet een aantal maatregelen teruggebracht. Voor de sport betekent dat een versoepeling naar de maatregelen van twee weken geleden (zie: Corona Update 05-1-2020).

Verder blijven de volgende maatregelen nog steeds van kracht.

En bij de volgende klachten…, ga niet sporten maar blijf thuis!

Corona Update 05-11-2020

Het kabinet heeft op dinsdag 3 november een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown bekend gemaakt. Lees de maatregelen die betrekking hebben op de sport terug op: Rijksoverheid.nl.

Wat deze aanvullende maatregelen voor onze trainingen betekenen, leest u hieronder.

 • 4 t/m 9 jaar : Alle sportlessen mogen doorgaan zonder beperkingen.
 • 10 t/m 17 jaar : Alle sportlessen mogen doorgaan, met de beperking dat kinderen vanaf 13 t/m 17 jaar na het sporten niet bij elkaar mogen komen met meer dan 2 personen.
 • 18+ jaar : Voor sporters vanaf 18 jaar is het de aankomende twee weken niet mogelijk deel te nemen aan onze groepstrainingen op locatie. Voor deze groep zijn onze Workout Cards beschikbaar, en organiseren we weer de Live Online Trainingen.

Het is prettig dat het sporten voor kinderen tot en met 17 jaar vrijwel normaal kan doorgaan. Voor de sporters vanaf 18 jaar, zijn de aanpassingen gelukkig te overzien en gaan we elkaar weer online in het zweet jagen 😉

Wij staan achter de maatregelen en doen op iedereen een beroep om hieraan mee te werken! Alleen samen krijgen we het aantal Corona besmettingen sneller naar beneden en daarmee de belasting op het ziekenhuis personeel en de reguliere zorg weer op een acceptabel niveau.

Doe mee en hou vol!

Lees hier nog even De Nederlandse maatregelen: basisregels voor iedereen. Of bekijk hieronder de visuele versie.


Corona Update 16-10-2020

Update Corona Maatregelen bij Evolution Sports
Op 13 oktober heeft het kabinet, wederom vanwege het sterk gestegen aantal Corona besmettingen, een ‘gedeeltelijke Lockdown’ aangekondigd om de verspreiding van het virus verder in te perken. Dit zal in ieder geval voor de komende vier weken gelden. 

Gelukkig kunnen wij nog blijven sporten! Maar wat betekent dit wél voor onze trainingen?
Onder de volgende aanvullende voorwaarden, mogen leden ouder dan 18 jaar blijven trainen, indien zij:

 • afstand houden tot personen van 13 t/m 17 jaar;
 • minimaal 1,5 meter afstand houden ten opzichte van elkaar;
 • in “team verband” met niet meer dan vier personen in één groepje trainen;
 • elke vorm van contact vermijden: dus voorlopig ook niet ‘padsen’ en/of sparren.

NB 1. Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in de binnenruimtes van de sportaccommodaties.

NB 2. Vanaf nu vragen wij iedereen – op de dag van de training – vooraf in de club App-groepen te melden dat je “Komt trainen” en “Klachtenvrij bent”. Ouders melden dit voor hun kind(eren).

Naast de bovengenoemde extra maatregelen gelden ook nog steeds de onderstaande basisregels:

 • Ouders:
  • informeer uw kind(eren) over de Corona maatregelen en de specifieke maatregelen die in onze club gelden. Met name het 1,5 meter afstand houden tot de trainer!
  • dienen (indien nodig) hun kinderen te brengen en weer op te halen, maar mogen niet in de zaal wachten op de kinderen. Zet je kind dus buiten af en vang het ook buiten weer op. Let op: houd buiten 1,5m afstand van andere ouders!
 • Sporters: kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de les pas de zaal binnen en zorg ervoor dat je je sportkleren vanaf thuis al aan hebt. De kleedruimtes zijn niet zo goed geventileerd als de gymzaal en daar (gezamenlijk) omkleden brengt dus extra risico’s met zich mee!
 • Voor alle sporters (dus kinderen én volwassenen): bij lichte klachten thuis blijven! Ook als er geen klachten zijn bij de sporter, maar iemand in de directe omgeving positief getest is (bv in het huishouden), vragen wij met klem om thuis te blijven. Bij constatering in de gymzaal, zal de betreffende sporter alsnog verzocht worden om terug naar huis te keren.
 • Desinfecterende handgel: Een eigen flesje om de handen te ontsmetten voor / tijdens / na de lessen is aan te raden mee te nemen. Houd je aan de hygiënevoorschriften van het RIVM.

Samen staan wij sterk, dus laten we ervoor zorgen dat we samen ook weer sterker kunnen worden!


Corona Update 04-10-2020

In verband met de sterk stijgende Corona besmettingen zijn er tijdens de persconferentie van 28 september 2020 weer nieuwe maatregelen verkondigd. De positieve rol die sport kan hebben in de strijd tegen het virus is ook bij het kabinet bekend. Zij hebben er dus bewust voor gekozen om alle sporten door te laten gaan, echter momenteel zonder toeschouwers. Wij zijn blij dat sportgelegenheden nog zijn uitgezonderd zijn van een maximum aantal bezoekers, zodat onze lessen ook gewoon door kunnen blijven gaan.

We zien dat er tijdens de lessen weer met veel plezier wordt gesport en dat de regels over het algemeen goed worden gehandhaafd. Dat zijn zaken waar wij samen trots op kunnen zijn! Wij willen er alles aan blijven doen om deze situatie zo lang mogelijk aan te houden, dus hebben wij intern toch nog maar gekeken of ons Corona Protocol ook tijdens deze nieuwe ontwikkelingen volstaat. 

De maatregelen zoals beschreven blijven nog steeds onveranderd van kracht! Echter zijn er toch enkele afspraken die wij graag weer extra onder de aandacht willen brengen, om ervoor te zorgen dat al onze trainers, assistenten, leden en hun achterban veilig blijven:

 • Ouders; dienen (indien nodig) hun kinderen te brengen en weer op te halen, maar mogen niet in de zaal wachten op de kinderen. Zet je kind dus buiten af en vang het ook buiten weer op. Let op: houd buiten 1.5m afstand van andere ouders!
 • Sporters; kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de les pas de zaal binnen en zorg ervoor dat je je sportkleren vanaf thuis al aan hebt. De kleedruimtes zijn niet zo goed geventileerd als de gymzaal en daar (gezamenlijk) omkleden brengt dus extra risico’s met zich mee!
 • Voor alle sporters (dus kinderen én volwassenen): bij lichte klachten thuis blijven! Ook als er geen klachten zijn bij de sporter, maar iemand in de directe omgeving positief getest is (bv in het huishouden), vragen wij met klem om thuis te blijven. Bij constatering in de gymzaal, zal de betreffende sporter alsnog verzocht worden om terug naar huis te keren.
 • Een eigen flesje met handgel/desinfectie middel om de handen te ontsmetten voor/tijdens/na de lessen is aan te raden mee te nemen.
 • Indien een sporter zich veiliger voelt met mondmasker, dan mag deze gedragen worden tijdens de trainingen.

Samen staan wij sterk, dus laten we ervoor zorgen dat we samen ook weer sterker kunnen worden!


Corona Update 31-08-2020

Bij aanvang van sportseizoen 2020 – 2021, zijn onze persoonlijke lessen ook weer van start gegaan. Hierbij volgen wij de richtlijnen van:

het RIVM

de Overheid

Gemeente Amsterdam

Wij verwijzen u naar bovenstaande websites voor de laatste informatie en de onderstaande spelregels bij bezoek aan onze sportlocaties.