Menu

Coronavirus

Corona Update 19-11-2020

Naar aanleiding van de daling in het aantal besmettingen heeft het kabinet een aantal maatregelen teruggebracht. Voor de sport betekent dat een versoepeling naar de maatregelen van twee weken geleden (zie: Corona Update 05-1-2020).

Verder blijven de volgende maatregelen nog steeds van kracht.

En bij de volgende klachten…, ga niet sporten maar blijf thuis!

Corona Update 05-11-2020

Het kabinet heeft op dinsdag 3 november een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown bekend gemaakt. Lees de maatregelen die betrekking hebben op de sport terug op: Rijksoverheid.nl.

Wat deze aanvullende maatregelen voor onze trainingen betekenen, leest u hieronder.

 • 4 t/m 9 jaar : Alle sportlessen mogen doorgaan zonder beperkingen.
 • 10 t/m 17 jaar : Alle sportlessen mogen doorgaan, met de beperking dat kinderen vanaf 13 t/m 17 jaar na het sporten niet bij elkaar mogen komen met meer dan 2 personen.
 • 18+ jaar : Voor sporters vanaf 18 jaar is het de aankomende twee weken niet mogelijk deel te nemen aan onze groepstrainingen op locatie. Voor deze groep zijn onze Workout Cards beschikbaar, en organiseren we weer de Live Online Trainingen.

Het is prettig dat het sporten voor kinderen tot en met 17 jaar vrijwel normaal kan doorgaan. Voor de sporters vanaf 18 jaar, zijn de aanpassingen gelukkig te overzien en gaan we elkaar weer online in het zweet jagen 😉

Wij staan achter de maatregelen en doen op iedereen een beroep om hieraan mee te werken! Alleen samen krijgen we het aantal Corona besmettingen sneller naar beneden en daarmee de belasting op het ziekenhuis personeel en de reguliere zorg weer op een acceptabel niveau.

Doe mee en hou vol!

Lees hier nog even De Nederlandse maatregelen: basisregels voor iedereen. Of bekijk hieronder de visuele versie.


Corona Update 16-10-2020

Update Corona Maatregelen bij Evolution Sports
Op 13 oktober heeft het kabinet, wederom vanwege het sterk gestegen aantal Corona besmettingen, een ‘gedeeltelijke Lockdown’ aangekondigd om de verspreiding van het virus verder in te perken. Dit zal in ieder geval voor de komende vier weken gelden. 

Gelukkig kunnen wij nog blijven sporten! Maar wat betekent dit wél voor onze trainingen?
Onder de volgende aanvullende voorwaarden, mogen leden ouder dan 18 jaar blijven trainen, indien zij:

 • afstand houden tot personen van 13 t/m 17 jaar;
 • minimaal 1,5 meter afstand houden ten opzichte van elkaar;
 • in “team verband” met niet meer dan vier personen in één groepje trainen;
 • elke vorm van contact vermijden: dus voorlopig ook niet ‘padsen’ en/of sparren.

NB 1. Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in de binnenruimtes van de sportaccommodaties.

NB 2. Vanaf nu vragen wij iedereen – op de dag van de training – vooraf in de club App-groepen te melden dat je “Komt trainen” en “Klachtenvrij bent”. Ouders melden dit voor hun kind(eren).

Naast de bovengenoemde extra maatregelen gelden ook nog steeds de onderstaande basisregels:

 • Ouders:
  • informeer uw kind(eren) over de Corona maatregelen en de specifieke maatregelen die in onze club gelden. Met name het 1,5 meter afstand houden tot de trainer!
  • dienen (indien nodig) hun kinderen te brengen en weer op te halen, maar mogen niet in de zaal wachten op de kinderen. Zet je kind dus buiten af en vang het ook buiten weer op. Let op: houd buiten 1,5m afstand van andere ouders!
 • Sporters: kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de les pas de zaal binnen en zorg ervoor dat je je sportkleren vanaf thuis al aan hebt. De kleedruimtes zijn niet zo goed geventileerd als de gymzaal en daar (gezamenlijk) omkleden brengt dus extra risico’s met zich mee!
 • Voor alle sporters (dus kinderen én volwassenen): bij lichte klachten thuis blijven! Ook als er geen klachten zijn bij de sporter, maar iemand in de directe omgeving positief getest is (bv in het huishouden), vragen wij met klem om thuis te blijven. Bij constatering in de gymzaal, zal de betreffende sporter alsnog verzocht worden om terug naar huis te keren.
 • Desinfecterende handgel: Een eigen flesje om de handen te ontsmetten voor / tijdens / na de lessen is aan te raden mee te nemen. Houd je aan de hygiënevoorschriften van het RIVM.

Samen staan wij sterk, dus laten we ervoor zorgen dat we samen ook weer sterker kunnen worden!


Corona Update 04-10-2020

In verband met de sterk stijgende Corona besmettingen zijn er tijdens de persconferentie van 28 september 2020 weer nieuwe maatregelen verkondigd. De positieve rol die sport kan hebben in de strijd tegen het virus is ook bij het kabinet bekend. Zij hebben er dus bewust voor gekozen om alle sporten door te laten gaan, echter momenteel zonder toeschouwers. Wij zijn blij dat sportgelegenheden nog zijn uitgezonderd zijn van een maximum aantal bezoekers, zodat onze lessen ook gewoon door kunnen blijven gaan.

We zien dat er tijdens de lessen weer met veel plezier wordt gesport en dat de regels over het algemeen goed worden gehandhaafd. Dat zijn zaken waar wij samen trots op kunnen zijn! Wij willen er alles aan blijven doen om deze situatie zo lang mogelijk aan te houden, dus hebben wij intern toch nog maar gekeken of ons Corona Protocol ook tijdens deze nieuwe ontwikkelingen volstaat. 

De maatregelen zoals beschreven blijven nog steeds onveranderd van kracht! Echter zijn er toch enkele afspraken die wij graag weer extra onder de aandacht willen brengen, om ervoor te zorgen dat al onze trainers, assistenten, leden en hun achterban veilig blijven:

 • Ouders; dienen (indien nodig) hun kinderen te brengen en weer op te halen, maar mogen niet in de zaal wachten op de kinderen. Zet je kind dus buiten af en vang het ook buiten weer op. Let op: houd buiten 1.5m afstand van andere ouders!
 • Sporters; kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de les pas de zaal binnen en zorg ervoor dat je je sportkleren vanaf thuis al aan hebt. De kleedruimtes zijn niet zo goed geventileerd als de gymzaal en daar (gezamenlijk) omkleden brengt dus extra risico’s met zich mee!
 • Voor alle sporters (dus kinderen én volwassenen): bij lichte klachten thuis blijven! Ook als er geen klachten zijn bij de sporter, maar iemand in de directe omgeving positief getest is (bv in het huishouden), vragen wij met klem om thuis te blijven. Bij constatering in de gymzaal, zal de betreffende sporter alsnog verzocht worden om terug naar huis te keren.
 • Een eigen flesje met handgel/desinfectie middel om de handen te ontsmetten voor/tijdens/na de lessen is aan te raden mee te nemen.
 • Indien een sporter zich veiliger voelt met mondmasker, dan mag deze gedragen worden tijdens de trainingen.

Samen staan wij sterk, dus laten we ervoor zorgen dat we samen ook weer sterker kunnen worden!


Corona Update 31-08-2020

Bij aanvang van sportseizoen 2020 – 2021, zijn onze persoonlijke lessen ook weer van start gegaan. Hierbij volgen wij de richtlijnen van:

het RIVM

de Overheid

Gemeente Amsterdam

Wij verwijzen u naar bovenstaande websites voor de laatste informatie en de onderstaande spelregels bij bezoek aan onze sportlocaties.