Menu

Bruce Lee inspireert nog steeds de nieuwe generatie

Bruce Lee maakte niet alleen kung fu populair onder westerlingen, maar hij blijft 47 jaar na zijn dood nog steeds miljoenen mensen wereldwijd inspireren.

“Er waren (toen) niet veel Aziatische rolmodellen in de media. Het is zeldzaam om zelfs maar te denken dat een Aziatisch persoon zo bewonderd zou kunnen worden door (mensen die) geen Aziaten zijn,” zei Steve Aoki, DJ, muziekproducent en muzikant, tijdens de preview show van een nieuwe documentaire over Bruce Lee met regisseur Bao Nguyen op ESPN. 

De documentaire Be Water, die 7 juni in première ging als onderdeel van ESPN’s 30 voor 30-serie, is vernoemd naar een van Lee’s filosofieën die de kern vormen van zijn kijk op het leven en vechtsporten.

NU KAN WATER STROMEN OF HET KAN NEERSTORTEN. WEES WATER, MIJN VRIEND

“Wees altijd jezelf; druk jezelf uit; heb vertrouwen in jezelf. Als ik om me heen kijk, leer ik altijd iets en dat is om altijd jezelf te zijn en jezelf te uiten, “om vertrouwen te hebben in jezelf. “

Er zijn veel documentaires over Lee geweest, waaronder The Curse of the Dragon (1993); Bruce Lee: A Warrior’s Journey (2000); en ik ben Bruce Lee (2012).

Critici noemen de documentaire een “must-watch” voor fans en toekomstige fans van de overleden filmster, schrijver, cultureel icoon en krijgskunstenaar die Jeet Kune Do ontwikkelde.

Deel deze pagina