Menu

5 Makkelijke mindfulness oefeningen

In onze gehaaste wereld is het makkelijk om als een kip zonder kop rond te rennen. Daarom is het belangrijk om af en toe de rem erop te gooien en even de rust te nemen die je verdient. Probeer deze vijf makkelijke mindfulness oefeningen en kom weer in balans met jezelf.

1. Mindful hand oefening

Knijp je handen in elkaar met kracht voor 5 tot 10 seconden, laat dan los en observeer hoe je handen voelen. Focus zo lang als mogelijk op dit gevoel.

2. Mentale focus oefening

Focus op een object in je omgeving. Probeer alleen bezig te zijn met dit object, zodra je merkt dat je gedachten ergens ander heen gaan probeer je de focus terug te brengen naar het object.

3. Muziek stimulus oefening

Luister naar je favoriete nummer en let op wat dit met je doet. Welke emoties voel je? Welke herinneringen komen naar boven en hoe voel je je daardoor? Geef aandacht aan de emoties en kijk wat dit bewustzijn met je doet.

4. Ononderbroken aandachtsoefening

Kies een taak uit thuis die je (bijna) nooit doet. Voer deze taak uit met volledige  ononderbroken aandacht.

5. Volledige zintuiglijke bewustheid oefening

Waar je ook bent, stop voor een kort moment waar je mee bezig bent en kijk om je heen. Wordt bewust van wat je zintuigen oppikken. Wat zie je? Wat ruik je? Wat voel je? Maak een mentale notitie van wat je ervaart en blijf observeren zonder oordeel.

Fitness, weerbaarheid en mentale kracht zijn drie speerpunten bij Evolution Sports. Doe eens mee en ervaar hoe jouw zelfbeeld op een positieve manier kan veranderen.

Deel deze pagina