Menu

4 Redenen om te starten met Kickboksen

Kickboksen is een leuke sport om te beoefenen. Of je nu een actieve levensstijl hebt of fitter worden net op je agenda hebt gezet, kickboksen heeft veel voordelen. Ongeacht je leeftijd of gewicht, er is altijd iets nieuws en spannends om te ervaren. Het helpt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Lees hier een aantal redenen om te starten met kickboksen.

Sneller afvallen

Kickboksen is een activiteit die een enorme hoeveelheid calorieën kan verbranden. Als je gemiddeld een uur per dag aan vechtsport doet met een matige intensiteit, kun je tot wel 500 calorieën verbranden. De dynamische manier van bewegen tijdens het kickboksen helpt je lichaam veel meer vet verbranden dan bijvoorbeeld tijdens een workout met veel statischere oefeningen. Als je wilt afvallen, krijg je met kickboksen dus een veel groter rendement uit je activiteit.

Lager stressniveau

Kickboksen is een activiteit met hoge energie. Het is bewezen dat hoe meer tijd je besteedt aan bewegen, hoe lager je stressniveau wordt. De activiteit is een uitdaging voor je lichaam, waardoor je weinig hoeft na te denken en je voelt je voldaan na de training. Bovendien geeft het stoten en trappen je de gelegenheid om je lekker af te reageren en je energie te kanaliseren.

Meer zelfvertrouwen

Naarmate je kickboksvaardigheden verbeteren, zul je meer zelfvertrouwen krijgen. Dit zal zich niet alleen uiten in een betere prestatie tijdens de training, maar het zal zich ook vertalen naar meer zelfvertrouwen in alles wat je doet. Hoe meer tijd je aan kickboksen besteedt, hoe meer je je klaar voelt om de wereld aan te gaan.

Hoger energieniveau

Hoe meer je traint, hoe meer energie je gedurende de dag zult hebben. Door je spieren te trainen, zul je gifstoffen kwijtraken en zal je lichaam meer chemicaliën produceren om het langer aan de gang te kunnen houden. Want als je je lichaam vertelt dat je wakker en actief wilt zijn, zal het luisteren. Mensen zijn nou eenmaal van nature actieve wezens.

Je hoeft dus geen professionele vechter te worden om de voordelen van het kickboksen te ervaren. Je kunt de training gebruiken om actief te ontspannen en ook nog eens leuke vriendschappen te ontwikkelen. Kickboksen is een uitstekende manier om een betere versie van jezelf te ontdekken.

Deel deze pagina